Even iets anders

13 reasons why

Hoi allemaal,

Vandaag wordt het iets serieuzer. Ik heb net de serie 13 reasons why gekeken. En ik moet jullie gewoon vertellen wat ik er van vind. 

Het is een serie over een meisje Hannah dat gepest wordt en uiteindelijk zelfmoord pleegt.  Ze laat 13 casettebandjes achter waarop ze haar dood uitlegt aan haar nabestaanden. 

De serie is zo gespeeld dat alles heel echt aanvoelt, er wordt ook veel laten zien ( hoe ze bijvoorbeeld zelfmoord pleegt). Ik vind het persoolijk heel heftig om te zien dat dit dagelijks gebeurd. Dagelijks worden jongens en meisjes gepest via social media. Dagelijks worden jongens en meisjes gepest op straat, buiten of op school. Dagelijks worden er jongens en meisjes misbruikt/in elkaar geslagen/verkracht. En vaak staan we er gewoon bij te kijken en durft niemand wat te zeggen. We moeten meer beseffen wat woorden met iemand kunnen doen. Woorden zijn erg pijnlijk. Ookal kan het voor jou overkomen als een grapje of iets wat wel mee valt, voor een ander kan dit heel veel pijn doen. Een klein gebaar of woordje kan veel voor iemand doen, positief of negatief. 

Als we nou eens met z’n alle meer opletten. Beter luisteren naar elkaar. Sommige mensen schreeuwen om hulp maar wij horen ze niet omdat ze niet specifiek om hulp roepen. Laten we met z’n alle meer met elkaar praten. Laten we meer geven om onze medemens. Geef dat ene complimentje. Ga eens naast dat meisje zitten die alleen zit in de pauze. Praat eens met die jongen die al weken gepest word. Iedereen heeft iemand nodig om mee te praten. Alsjeblieft voel je nooit alleen. Ook jij bent het waard. Laten we postief zijn naar elkaar. HET PESTEN MOET STOPPEN!

Lieve lezers, neem aub de tijd om hier over na te denken. En bekijk de serie op netflix.. het is je tijd waard, beloofd. 

Veel liefs,

Rooms

Plaats een reactie